TROBADA DEL GRUP BIBLIOMÈDIA



El dissabte 7 Novembre va tenir lloc la primera trobada del grup de Bibliomèdia al CRP de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

En primer lloc es va presentar l’equip de coordinació i el pla de treball pel curs 2015-2016. Es varen acordar àmbits i compromisos de participació.
En segon lloc es va treballar sobre el formulari de la Biblioteca Escolar Digital que es vol enviar a les biblioteques escolars.
Finalment es va donar a conèixer l’experiència portada a terme pel Seminari de Sarrià-Sant Gervasi: “La Marató de la Lectura”, a càrrec de Carme Launer.

Iniciem el primer punt tot remarcant la importància de parlar amb els partits polítics i les principals entitats cíviques que actualment col·laboren amb ells per fer-los arribar les nostres reivindicacions. També, com a àmbit de treball de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, ens proposem aportar al document Transformar l’educació que estan elaborant els següents punts: que els centres educatius valorin el paper de la biblioteca com espai educatiu i del responsable o coordinador/comissió de la biblioteca/TAC, que l’administració reconegui la figura de l’especialista de biblioteca al mateix nivell que el del coordinador TAC, que en la formació inicial dels mestres es tracti la importància d’utilitzar la biblioteca/mediateca en els centres i mantenir la menció de biblioteca escolar per tal de formar especialistes en aquest àmbit.



Pla de Treball 2015-2016

Objectius:

  • Mantenir la presència de Bibliomèdia a la xarxa i en els àmbits educatius relacionats amb la biblioteca escolar: Blog, xarxes socials, ressenyes, efemèrides.
  • Mantenir el grup de treball de Bibliomèdia dins de les activitats del Pla de Formació de Zona (PFZ).
  • Mantenir l’espai web d’experiències de competència informacional i Biblioteca Escolar.
  • Elaboració d’una proposta sobre Biblioteca Escolar Digital.
  
Pel que fa al plantejament del treball sobre Biblioteca Escolar Digital, es presenta i revisa un formulari per a recollir dades útils i necessàries per elaborar un document de reflexió al voltant de la BED.


 Àmbits de treball

  • Articles mensuals al Blog.
  • Manteniment de les Efemèrides.
  • Ressenyes a la revistes Guix i Guix Infantil.
  • Recuperar  el recull de les guies de recomanacions de lectura per Nadal i Sant Jordi.
  • Document competència informacional del blog a on es recullen experiències: Tenim diverses experiències pendents per classificar i valorar. Aprofitarem una sessió per fer-ho entre totes.




Trobades

  • 7 de novembre al CRP de Sarrià-Sant Gervasi. 
      Presentació pla de treball, repartiment de tasques i plantejament del treball   sobre la Biblioteca Escolar Digital. Experiència de la Fira de Lectura de Sarrià -  Sant Gervasi.
  • 5 de març a Mataró. 
     Seguiment del treball sobre la Biblioteca Escolar Digital i recursos i experiències sobre el centenari de Roal Dahl.
  • 28 de maig a l’escola Pere IV de Barcelona. 
    Presentació del treball realitzat pels grups durant el curs. Tancament del curs i propostes de treball.











Comentaris