Biblioteques escolars del Vallès Oriental I


GRUP DE TREBALL DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS VOI

A la ciutat de Granollers i els seus voltants, durant els darrers anys, i amb el suport i el recolzament del seu Centre de Recursos, una sèrie de mestres que estimen les biblioteques escolars han dedicat molts esforços a potenciar i millorar les respectives biblioteques escolars. En la majoria de casos la llavor inicial del procés va ser el programa puntedu, al qual s'hi va sumar, en paral·lel, l'oferta d'un seminari (La biblioteca escolar: El tresor del coneixement i la imaginació, que de seguida es va rebatejar amb el nom d'El tresor, molt més curt i familiar). Totes dues iniciatives van ajudar a què tots aquests i aquestes mestres tinguessin un punt de trobada on compartir experiències, aprenentatges, també dubtes i desencisos, però per sobre de tot molt suport, projectes, propostes i il·lusions.
Enguany, i després d'un parèntesi sense seminari d'alguns cursos, des del Centre de Recursos de Granollers s'ha posat fil a l'agulla per recuperar una formació relacionada amb les biblioteques escolars que us volem presentar a continuació:

El grup de treball de biblioteques escolars Vallès Oriental l està adreçat a les persones responsables de les BE dels centres de primària i secundària, tinguin o no el projecte Puntedu.

Lobjectiu daquest seminari és crear una xarxa local de biblioteques escolars i un espai virtual de treball col·laboratiu.
A partir duna proposta inicial defemèrides es tractaria de planificar la seva dinamització des de la biblioteca escolar: selecció de lectures, elaboració de materials, activitats, propostes dactuacions amb les famílies, amb la biblioteca municipal...  El resultat final es publicarà en un post al bloc o espai web de la BE i posteriorment es compartirà en un canal comunitari a SCOOP.IT, creat expressament per a compartir experiències i constituir un banc de recursos.

El grup de treball també lobjectiu dincorporar les eines 2.0 com a mitjà de difusió de les activitats que realitza la biblioteca. La formació inicial necessària per a crear i mantenir un bloc formarà part de les sessions inicials.

El calendari de les sessions implica unes trobades presencials que es realitzaran a les biblioteques de cada centre participant per tal de conèixer els espais i recursos.
Amb molta il·lusió i ganes daprendre ens trobem un cop al mes  les responsables de les biblioteques escolars dels centres:

·       ESC Salvador Espriu de Granollers
·       ESC Joan Solans de Granollers
·       Escola Pia de Granollers
·       ESC Colors de Les Franqueses del Vallès
·       ESC Guerau de Liost de les Franqueses del Vallès
·       ESC Lledoner de Granollers
·       ESC Mogent de la Roca del Vallès
·       INS La Roca de la Roca del Vallès

Esteu
tots i totes convidats a visitar i compartir el material que al llarg del curs anirem penjant en el nostre canal dSCOOP.IT.

Lluís Baella (Escola Pia de Granollers. Biblioteques escolars del Vallès Oriental I. Grup Bibliomèdia)

Comentaris

  1. Felicitats companys !!!! Me n'alegro un grapat que per les terres vallesanes de l'est neixin iniciatives com la vostra. Llarga vida. Monica R.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada